30 на 30

На 30.12.2009 се навършиха 30 години от моя рожден ден. Другу сий на трийси, а? И да, и не. Ето малко несвързани думи.

За рождения ден и нова година не можах да бъда с всички хора, с които исках да се събера на тоя светъл юбилей (ограничения в мястото, парите, времето и желанието), но пък се озовах с много други, които ме зарадваха повече от очакванато. Хората се променят, кръговете по интереси се променят, приятелите са като прибоя… или както би казал Шишо Бакшишо: “Децата растат, народи загиват, животът си отива.”

Нагостих тайфата с капама и заек със зелечуци на фурна. Насъщният беше налице. Луксът беше под формата на Glenfiddich 12yo & 15yo, Bushmills 10yo & 16yo и едно Baileys за коктейли с нескафе и мляко. Новата година подпочнах с Dimple 15yo & Jameson 12yo (смятано за най-доброто Irish blended whiskey). Това на фона на пълнено пиленце с гъби и топено сирене. Нямам от какво да се оплача…

Майка ми прати тия дни снимка на букетче кокичета, прясно набрани от село. Разказа, че за първи път от 30 години на село има кокичета в началото на януари; всъщност точно след като съм се родил дядо ми занесъл в болницата букетче кокичета на майка. Поличба!

Преди празниците си счупих ключа за входната врата на квартирата. Имах резервен, но така го изтървах, че и той е неизползваем в момента. Поличба?

Вън е толкова топло, че започна да ми липсва лятото още преди да е минала зимата. Миташки бичил айляк на морето, но на мен ми се иска направо да е юли и Кара дере и Делфин и малко делюкс на Памперо с наргиленце. Поличба не, ами направо обещание! Което се връзва идеално с пожеланието на картичката ми за рождения ден – да намеря идеалния айляк!

И накрая, както побързаха да ми напомнят две от близките лица, които не можаха да се включат в тарапаната: Thirties are the new twenties!

пп: Оп, забравихме аудио-визуалната техника. Ето моите снимки, ето и няколко от Живко, ето и на Петко колекцията, а накрая ето и Коко какво е пуснал.

6 thoughts on “30 на 30”

  1. Боби, жив и здрав да си още мнооооого време, че да ни забавляваш с присъствие!

    Ти си най-веселия “възрастен” човек дето познавам! 🙂 Сега си на 30 и хората те мислят за 20. Нека на 60 хората да мислят че си на 30 и така нататък! 🙂

  2. Оф, мерси, макар да ме съмнява такава дълбока старост да доживея 🙂

  3. ЧРД мен! малко на инвалидна количка (патериците са до 2 дена), но все пак жив и здрав, много обичан, обичащ..дано винаги останеш адското лице с усмихнато-апетитен поглед над живота !

  4. ЧРД на патерица и да илядиш, и да ме прощаваш, че забравих да ти се обадя 🙂

  5. Нищо, на 33 шса сетиш вЕрвам, па може и да почерпя с парите от NEFTOXIM!

  6. За много години, Боби, и честит рожден ден!
    Да си жив и здрав, и много успехи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.