Лесни пилешки бутчета

Преди няколко дни смятах да сготвя пиле с картофи на фурна. Това хубаво, ама забравих да купя картофите. В резултат се получиха следните елементарни печени пилешки бутчета.

За мен ежедневната манджа трябва да е лесна. Това не значи да се готви бързо или да е с общо 2 съставки, а да не отнема време приготвянето. За таз гозба употребих 8 долни бутчета (това, дето по Шопия му викат парти-бутче, а аз му викам пилешки джолан), към 400 грама гъби, 2 пълни лъжици горчица, соев сос на вкус, кубче бульон и чашка червено вино.

Приготвянето става по следния начин. Кълцате гъбите на едри парчета и ги джаскате ги в тавата (по-добре да е малка и дълбока, отколкото разлата и голяма). Отделно стривате бульончето, добавяте горчицата и соевия сос и с получената каша мажете всяко бутче, ма тъй хубу да са омажат и те и вие. Храс и бутчетата в тавата. Омешвате с гъбите, както сте с нацапотени с подправки ръце. Наливате виното. Завивате с фолио и печете на 180-200 градуса (горе и доле) за 90 минути. Отвивате, запичате за 10 минути. Ядете с настървение.

Като бонус, ако не сте забравили картофите, можете да стъкнете и картофено пюре. Или просто да си направите пиле с картофи на фурна.

7 thoughts on “Лесни пилешки бутчета”

  1. Боко, забрави да споменеш, че от виното се налива в 2-3 чаши и се долива няколко пъти по време на ядене:)

  2. Аз смятах да обадя, че виното или го наливате при пилето или го изпивате, все тая 🙂 ! Ама викам айде да не развращавам младежта…

  3. В хладилника вече се мъдри един заек,чудя се кога да го уважим,пък после да дразним младежта колко хубаво е било:)

  4. Ами то дет викат старите хора – бързата работа се претупва, хубавата – трябва да преседи, да втаса!

  5. като ви слуша човек ша кажи че ни стъ яли цела седмица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.