Оборка на Веселие

В началото на февруари пуснах идеята за почистване на плажа на Веселие. Надявах се да се съберем една група хора, да направим оборка на плажа, да натоварим всичко в един камион и да се извози целия боклук в посока сметището до Равадиново.

Long story short, това не може да стане без съдействие на общината и съответно фирмите за чистота (доставка на контейнери за смет, извозване и достъп до депото за битови отпадъци и тн). Такава помощ, обаче, няма. Звънях, питах, пробвах – не стана. Затова и не вдигнах повече шумотевица около тази инициатива и затова нямаше инфо по блога (и заради напливът от работа през последните месеци). Аз обаче вече съм се настроил за извършване на добри дела. Така че:

На 03.05 и 04.05 ще сме на плажа на Веселие, за да го почистим от боклуците.

Ето малко рандъм детайли:

  • За сега сме 5-6 човека с 2 коли, който има желание – да заповяда, карта на мястото има в предното блогиране по темата
  • Аз ще купя чували за събиране на боклука, ако донесете и вие – едва ли ще останат
  • Препоръчително е да си носите някакви работни ръкавици
  • Смятаме да събираме боклука през целия ден в събота и неделя
  • Преди да тръгнем в неделя вечер ще направим няколко курса с колите, за да превозим събраните чували до най-близките контейнери за смет в Созопол и/или къмпинзите
  • Транспорт, храна и спане – всеки се спасява поединично

Имаме желание да разпънем за 1-2 вечери палатките на плажа и ще го направим, ако времето позволява. Това ще са петък-събота или събота-неделя вечер. Да се надяваме, че времето ще е хубаво, за да можем да комбинираме полезното с приятното.

Ако искате да се свържете с мен по разни въпроси, пращайте мейли с въпроси и телефони. Ще ги прочета на 29.04 и ще отговарям, ако е нужно и по GSM.

Весели празници на всички!

2 thoughts on “Оборка на Веселие”

  1. Ако не греша, думата е руска-уборка.

  2. Нямам представа, едно време като бях пионерче на плакатите за оборка в двора на училището пишеше “Оборка в двора на училището” и така съм го запомнил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.