Kindred & Балканджи

Защо напоследък все става така – оставам дълбоко разочарован от неща, които много мои приятели, познати и непознати препоръчват и хвалят? Явно съм станал различен. Случва се. Предполагам…

Ще започна с лошото. Група „Балканджи“. Де що имам познат програмист-юниксаджия и въобще сума народ луднал по тия момчета. Ами отидох на сайта на групата, правен от бай Пейо, свалих си песните, слушах и се втрещих. Това е някакъв мьйедау и туйто! Мьйедау е галеното на метъла; лафа е от метълските сбирки на Шадравана в Морската в Бургас преди 10+ години. И не стига метъла, ами един юнак нарежда нещо като полу-етно текстове с немелодичен глас и всично подозрително напомня на гробище и катедрали и метъли с мазни коси и черни шлифери. (не) Съжалявам, но това не е моя тип музика.

За успокоение си пуснах новия албум на Киндред. Kindred – The Family Soul е много приятен и непретенциозен, бих казал естествен soul. „Групата“ са реално мъж и жена, от там и името. На моменти много прилича на Jill Scott звучението. Във всички тракове пеят двамата, но понякога води Фатин, понякога води Аия. Първият им албум – In This Life Together от 2003-та – се намира добре в Мулето, така че ако сте го пропуснали и търсите нещо ново и различно, пробвайте! Наскоро плъзна и Surrender To Love (2005), с повече упоритост ще го напипате. Приятно слушане!

5 thoughts on “Kindred & Балканджи”

  1. Хубава музика. Не ги знаех двамцата… “Десет по” дето се вика 🙂

  2. Е, сигурно просто не си падаш по такъв тип музика. Тя е особена – не точно метъл. Зад нея също стои някаква различна идея. Не е необходимо всички да я харесват. Добре е да се уважава различието:) Аз не съм с мазна коса, не се обличам в дълъг черен шлифер и нямам вид като на излязла от някое гробище (искрено се надявам:) – е, вярно, влизала съм в готическа катедрала. Въобще, ако ме видиш сигурно въобще няма да ти хрумне, че си падам по подобен вид музика – а имам и аргументи за това, но ще стане дълго. А и по въпросите на вкуса не се спори;)

  3. За последното изречение – правилно! Просто това беше поредното от дълбоките различия във вкусовете, което откривам напоследък (както може да се види и от блогирането за Убий Бил и прочее филми).

  4. Така и смятах да направя. Мерси все пак за препоръката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.