Мартенско пробуждане

Жестоката зима приключи. Жестока и в двата смисъла, така че животът е радост и тъга 🙂  Захванахме някои селски начинания в първия възможен топъл уикенд, в който нямаше сняг.

Основната задача беше пролетната резитба на овошки и лозници. Първите имат голяма нужда от това, защото много години наред не са пипвани и се налагат тежки и поетапни корекции на стари дървета с оплетени криви корони. Всъщност тази е едва втората им година със сериозна резитба от поне 10 години назад. Тая задача отне цял ден и моторна резачка. И много, много събиране и влачене на клони. Отново се натрупа камара, тоя път и по-дебели.

С кеф открихме, че насятите няколко редчета чесънчета и лукчета са се показали под снега и са живи (поне 70% от тях). Открихме и изкарали лук/чесън, които явно сме пропуснали да извадим миналата година. Розмаринът презимува успешно на закрито (5 месеца без вода, в даден момент температура -10 градуса). Кокичетата бяха нацъфтели, но всичко друго още спеше.

Други интересности бяха:

И сто други дреболии.

Отделно щетите в стил пукната тоалетна чиния и 6 външни крана (въпреки източването на водата от системата) не им обръщаме внимание, да не си разваляме настроението 🙂 Прочее, тази година се очертава голяма борба с къртиците и сляпото куче.

5 thoughts on “Мартенско пробуждане”

  1. Като каза спукана тоалетна чиния, имам втора в хола, бих могъл да услужа.

  2. Може, ама е малък шансът – трябва да съвпаднат 1:1 отворите, щото иначе се кърти. А има 100 вида…

  3. Какъв по-добър повод да ми дойдеш на гости и да проверим? (Нямам линийка у дома)

  4. Стопанството е за чудо и приказ!

  5. Изключая ВиК неприятностите, завиждам направо неблагородно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.