Извинявам се!

Днес докато отивах на работа щеше да ме прегази Трабант.

Трудно е да се повярва, знам. Но този специално беше 80% китован, без брони, без фарове и с крайно зацапани стъкла. Само на предното пред шофера имаше леко забърсано с наплюнчена кърпа парченце.

Тръбито летеше с 80 по паветата на локалното. Шофера беше по потник на дупки, от устата му висеше (на ръба на падането) Ротманс 120s, очите му бяха присвити до две тънки цепки, кокалчетата му бяха побелели от стискане на волана-играчка, а върха на сладоледа беше камуфлажният каскет, нахлюпен ниско и изглеждащ като набързо предъвкан от преживно животно.

Стъпих на локалното без да се оглеждам. Там никой не кара с повече от 30-40 под заплаха от разпадане на окачването. В тоя момент насреща ми налетя китования звяр Тръбчо. Сигурно се питате как можах да видя всички тия детайли, при условие, че е налитал толкоз бърже. Ето как…

В момента, в който ме видя, шофера наби яко спирачки. Аз прекосих с един скок локалното и вече на другия тротоар наблюдавах с изумление как човека се бори с колата в продължение на поне трийсетина метра, когато най-сетне Тръби милостиво спря, завъртян на 45 градуса.

Шофьорът поседя няколко секунди вцепенено, после се огледа за мен, опита се да отвори прозореца, но не успя, въпреки изписаното по лицето му напрежение и безпомощно извика от Трабанта – „ИЗВИНЯВАМ СЕ!“.

След което даде задна, тъъррр-так-так, и отпраши по локалното.

5 thoughts on “Извинявам се!”

 1. Това локално много опасно било… ще внимавам и аз там.
  Не знам как не си чул двутактовата врява на двигателя, който при 80 км/ч звучи като изтребител при излитане

 2. Е то там е самата тишина, с тия светофари, павета и 4 ленти… 🙂 Важното е, че мина без истински инцидент. И аз, а и шофера, се отървахме на косъм 😉 !

 3. Баси … добър рефлекс … чудя се от к’во се тренира рефлекса 🙂

  В тази схема – май баш по същото време некъв/а направо ме смая даде на заден на кръстовище … и малко ми засече бронята ? Изскочил насред кръстовището и понеже е без предимство видял полицейска лада да иде отляво на него … спрял малоумника и тръгна да дава на заден … през това време полицаите спрели и зяпат учудено к’во чини тоя ??? докато се сепна да му свирна и той току се опря в мене и веднага даде ръчка и зачезна … а полицайците седят и зяпат все така очудено !

  Малоумна работа още съм болен – добре че от същата страна гдет ме лефна имам и друга драскотина от предни опити за досег с моето неимунизирано возило …

  Да плащат застрахователите !!!

  Всъщност застраховка живот докато ходиш в Сф май хич не е излишна …

 4. Всякакви идиоти има… Миналата седмица, докато пресичах пред парламента между спрелите коли, един “професионален шофЕр” от НСО тръгна докато гледаше на дясно. Аз направих нещо средно между подскок с двоен аксел и плонж за да не ме прегази. С цялата си наглост ми извика “Глей къде ходиш бее”. Вярно е, че не пресичах на правилното място ама “глей в посоката, в която караш бе шофер”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.