A time to relax (or not)

Ахахихиха, днес ми отправиха най-забавния въпрос за седмицата – „А бе, Бобсън, ко стана с тебе, да не те целна снайпера?“. По мейла. Хората се притесняват, че не съм писал от две седмици на блога и последното е скандална снимка. Не са ме застигнали още head hunters, споко!

През тези седмици си имам доста занимавки, всъщност. Преди всичко ми дойдоха няколко армагани от Щатско. Книжки, ново видео за компа. Отделям повече време за първото де, защото има някои доста интересни неща. Ето една снимчица с кофти качество м ама ме мързи да се занимавам. Там се виждат трите основни книги на Eduard Tufte, на The Design of Everyday Things на Don Norman, Information Anxiety 2 от таткото на информационната архитектура Wurman, Tolleson Design, за което студио няма нужда от описания, The Elements of Typographic Style и накрая всеизвестното издание на RockportUniversal Principles of Design.

Тези скромни книжлета за също толкова скромната сума от около 220$ ме занимават напоследък, гледам ги с интерес и разлиствам час по час (и прочее перефрази на детски песнички). Едно време си спомням Герги как възкликна „Ей, Бобе, мноу ма кефиш, че четеш книги!“. Ний с него двамцата в това отношение си приличаме и не само с него де. Може да се каже, че цялата тайфа алкохолици дето бяхме в гимназията си четяхме сериозно, което предизвикваше изумление сред непознатите. Особено една култова снимка, на която се виждат Калоен и Пешо по гащи, седят покрай наредена с пиене и мезе маса, в едната ръка чаша с ракия, в другата – книжка. Литературно-питеен кръжок!

За да продължа с хвалбите, понеже съм скромен, новото ми видео за сега се държи много добре. Някои първоначални спънки бяха преодоляни и в крайна сметка, както можете да прочетете в тая тема от ХардуерБГ, нещата са наред.

В служебен план ме върти календарна кампания, преправям стари машини на нови машини, обучавам колежки на MacOSX и все такива весели работи. О, пропуснах да кажа, че правя панорами. По поръчка на дирекция Култура към СО правим изложба във Виена този месец. Което ми напомни, че шефа и брат ми ще ходят до там да я занесат (рамкираните разпечатки) с колата. А, казах ли, че имаме чисто нов Ситроен Берлинго (1.9 на нафта)? Докараха го преди десетина дни на 000010 километра, макар и вече да е на 3000+. Мда…

Както виждате водовъртежа е пълен. За капак отложиха TES4: Oblivion за след половин година. Е, всяко зло за добро – повече време за други занимания 🙂 !

ps: М/у другото, новите URL-та на Амазон кефят!

2 thoughts on “A time to relax (or not)”

  1. Хубави книжки :))

    Ха честито и за колата. Белкем се научиш да караш и ти малко :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.