Новата година

След ежегодната календарно-рекламна кампания, която започва в началото на октомври, разразява се през декември и приключва един ден преди Бъдни вечер, се отдадох на дълга почивка. 7 дни в Бургас, кулинарни приключения ми се случиха, питейни върхове бяха покорени, тревни площи бяха оползвотворени… От там се юрнахме за вече традиционния запой за няколко дни, който започва от моя рожден ден (30.12), преминава през новата година, някой все ще нарочим за Васил и така докато стигнат силите (или парите).

Лето двеилядоидевето посрещнахме на едно уникално място: Къщата с червените врати.

Това е, без да си кривя душата, най-добрата къща за гости, в която съм ходил някога (а съм обиколил не малко). Също така е най-доброто място като уют и удобство на фона на всички хотели и други места за престой срещу пари, в които съм бил.

Суперлативи няма да сипя повече, дори и тези не са ми в стила, но съм наистина впечатлен. Направени са планове за поне още две ходения тая година на същото място, мога само да се надявам да се сбъднат, защото както се разбра – напливът е голям (логично).

След 4 нощувки и 4 дни на неизтрезняване, 2-часови придремвания на всеки 24 часа и не малко количество ядене и пиене, сред които чеверменце…

…и сред една страхотна зимна родопска природа…

…съм готов за подвизи през 2009-та година, която ми е последната от двайстака, така че е особено специална, освен, че съм на 29 през 2009та.

Ако имате време и желание, приготвили сме една група във Фликър – New Year 2008/9 – с близо 700 снимки, събрани от Бабата, Коко, Ицето, Янислав и мен.

пп: Имало и още снимки, ама по Фейсбук, където не припарвам, така че…

9 thoughts on “Новата година”

 1. Ах, не е честно! Значи задари вас не успяхме да я наемем и тази година! Догодина вече ще се сетя да я резервирам навреме 🙂 Мястото е страхотно, къщата също, радвам се че и други хора споделят вкусовете ми 🙂

 2. Ша я видим тая работа, че таз година ставам на 30 и се сещаш как глася втори Челопеч, смятам реално да избухна 😀 Ако има мегдан смятам да заклекна още от съботата след Коледа там, а защо не и за 10тина дена, още от Коледа…

  Поздрави!

 3. Кво говориш, ше избухнеме заедно.. 😀

 4. 200 евро за цялата къща на вечер ли струва ? Мястото наистина изглежда невероятно.

 5. По празниците е по-скъпо, но дори за нова година при 4 нощувки платени дойде 2000, в която цена влиза посоченото по-горе чеверме. Къщата е предвидена за 12 човека, ние бяхме 14 и нямаше човек без легло (знаете окрупняват се нещата, кхм…), отделно по диваните има предостатъчно място за още 3-4 човека да крашнат след тежка вечер (като мен).

  Секи може да направи сметката и се вижда, че на фона на оферти от по 100 кинта на човек на вечер, цената пак е много добра. Разбира се, не всеки иска/може да се забие на къща в Родопите за 4 дни, а и има логистично-продоволствени проблеми при големи компании и повече време, но аз поне имам достатъчно опит, така че всичко беше шес.

  Догодина смятам да предложа на собственика да я даде на търг, щото батко има трийстак да празнува!

 6. Любак, дай някой координат, нещо…? Или драсни на boby.dimitrovМАЙМУНАgmail.com

 7. lubaka@gbg.bg

  В интерес на истината се ровичках в нета заради Флаш уроците – а виж какво намерих -още един КАП-аджия!!!!

 8. За щастие зарязах Флаша отдавна 🙂 Имаш мейл!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.